Over mezelf

Hier aan het werk in mijn atelier

Al van toen ik klein was heb ik iets gehad met kleren. 
Mijn moeder was naaister, als klein meisje zat ik uren naast haar en maakte ik kleertjes voor mijn poppen met de overschotjes van de stof.
Niet alleen naaien, maar ook breien. Ik maakte alles na en experimenteerde er op los!

Toen ik opgroeide raakte ik dat even kwijt in de drukte van een gezin, maar nu de kinderen groot zijn en ik wat meer tijd voor mezelf heb, en na het kampen met een burn-out, heb ik mijn creativiteit herontdekt! Het creatief bezig zijn was mijn genezing! 

Van het naaien kwam ook terug het breien, want wol is ‘one of my guilty pleasures’! Ik maakte algauw de ene gilet na de andere trui (breien is echt een soort therapie :)). Ik ben mij gaan verdiepen in de wolverwerking om zo te kunnen breien met mijn eigen gesponnen wol! Een heel boeiend proces, van ruwe vacht tot eindproduct!

Een hele tenue handmade en het mouwloos vestje is gemaakt met de wol van ons Arthurtje, van ruwe vacht tot eindproduct! 🙂
Mijn beste vriendin Odette altijd aan mijn zijde 🙂
Mijn hulp bij het sorteren van de vachten 🙂
het picken van de wol
gekaarde alpacawol
Spinnen van alpacawol
Mijn allereerste handgesponnen draad! Ik wou er iets mee maken, maar voor kledij was de draad nog niet goed genoeg, dus heb ik een jasje voor mijn plant gemaakt 🙂
Handgesponnen alpacawol met mijn eigen label 'lalouknits' genoemd naar mijn 3 kinderen Lars, Louka en Niki.
onze 2 jongens Tommy en Arthur
mouwloos gilet en sjaal gemaakt met de wol van onze 2 jongens 🙂
Debardeur gebreid met de handgesponnen wol van Tommy
Trui met ronde pas gebreid met de handgesponnen wol van Arthur en Tommy
Arthur en Tommy kregen er een vriendje bij, welkom Finn!
Dochter Louka gaat ook mee in het verhaal en haakt en breit er ook op los, hier zie je ons samen in mijn atelier waar ook de workshops doorgaan.